Om oss

STUDIO YOGAHEART

 

"Home is where the heart is"

 

Vår ambition är att få fylla Studio Yogaheart med varma vackra energier. Där vi alltid kommer jobba med hjärtat i centrum, med närvaro och fokus på att du när du besöker oss skall få fyllas med en varm, go känsla.

 

Vi erbjuder flera härliga yogaklasser i veckan men även kurser, workshops och föreläsningar. Då och då har vi gästklasser med yogalärare som vi tycker om, som vi vill att även du skall få ta del av. I denna ombonade lokal kommer vi också ta emot klienter för coaching och terapi. Vi är flera olika lärare som verkligen ser fram emot att få välkomna just dig.

 

Vi finns på Richertsgatan 8 i centrala Göteborg. Bussen stannar precis utanför Studion och det finns gott om parkeringar till en billig peng.

 

Varmt välkommen!

Team Studio Yogaheart

ULRIKA FRIBERG

 

 

Ulrika, har över tio års erfarenhet av att leda gruppträning, undervisa i större och mindre yogaklasser. Hon har genom åren hunnit studera och utöva flera olika yogastilar/traditioner. Ulrika har sin grundutbildning inom hatha-yogan, den äldsta traditionens yoga samt yinyoga och restorative yoga. Certifierad yogalärare enl yoga alliance. Den vackraste läromästaren och den sanna källan till glädje är de yogisar hon möter under de energifyllda yogaklasserna. Hon är utbildad och jobbar också som barnmorska med vidarutbildning inom samtalsterapi, KBT, psykoprofylax, psykologi och sexologi. Ulrika driver Studio Yogaheart och arbetar även på Yogayama där hon ansvarar för gravidverksamhet samt är klinisk barnmorska i Göteborg. Ulrika vill förmedla varje människas inre potential, kraft och styrka, för att kunna skapa harmoniska broar mellan kropp, själ och sinne. Alla yogar utifrån sin egna förmåga och har alla samma värde. Ni träffar Ulrika onsdagar, torsdagar, fredagar och söndagar, yin, restorative, hatha, ny mamma/bebis, gravidyoga. Håller workshops, event, kurser och erbjuder coaching, PT och individuella samtal.

Vill du kontakta Ulrika för att boka in ett samtal eller något annat är du varmt välkommen att skicka ett mail till ulrika@yogaheart.nu eller besöka hennes hemsida www.yogaheart.nu där du finner mer information.

 

FRIDA GLANS

Frida är en Yoga Alliance certifierad yogalärare och har sin grund i Hathayogan, men har senare vidareutbildat sig inom yinyogan. Hon utbildade sig på Bali 2015 och har sedan dess arbetat med yoga i flera olika sammanhang både i Sverige och utomlands. Förutom det har Frida studerat grunderna i ayurveda, är utbildad reikihealer och har med sig högskolepoäng inom både anatomi,fysiologi och pedagogik. Ni träffar Frida måndagar, yinyoga, samt på spännande kurser och event,

 

HANNAH PETERS

Hannah är en Yoga Alliance certifierad yogalärare och har sin grund i Hathayogan. För mig har yogan blivit ett sätt att komma ner på jorden när jag behöver och sväva iväg när jag behöver.

Yogan för mig började som någonting fysiskt men växte sedan till någonting väldigt ofysiskt och till ett helt nytt sätt att leva och prioritera.

Jag försöker till min bästa förmåga att dela med mig av det som yogan har gett mig - trygghet, tillit och styrka. Ni träffar Hannah onsdagar, Slow Flow.

ANDREAS DAHLMAN

Andreas är utbildad YogaMindfulness lärare hos Bikash Dev Acharya, på Growth Health & Care. Andreas är f.d fotbollsspelare, med erfarenhet av meditation, meditationsretreater och resor till Indien etc, sedan år 2000. Andreas förmedlar;

Enkla regelbundna YogaMindfulnessövningar kan minska stress och få dig att känna dig mer tillfreds i dig själv. Vidare kan du uppleva ett större inre lugn och närvaro i din vardag. Ni träffar Andreas torsdagar på kurs YogaMindulness: Kursen passar både nybörjare och den som utövat YogaMindfulness tidigare, eftersom du anpassar dina rörelser efter din egen fysiska förmåga. Ålder och begränsad rörlighet är därmed inget hinder.

 

 

LOREDANA COLQUE

Loredana är socionom i botten och diplomerad instruktör i Mediyoga och Gravidyoga enligt IAYT, International Association of Yoga Therapists, samt certifierad lärare i Kundaliniyoga enligt Yoga Alliance och KRI, Kundalini Research Institute. I ett större perspektiv, som vision, är yogan för mig en väg till en bättre värld. En värld i kärlek till dig själv och andra, en värld i medkänsla, där du inte dömer dig själv och inte heller andra, en värld där du inte värderar dig själv eller andra.

It's the birthright of every human being to be healthy, happy, and holy (Yogi Bhajan)!

Ni träffar Loredana på lördagar, medi-yoga, samt spännande event och kurser.

 

 

SUZANNE ALMBRING

Suzanne är en Yoga Alliance certifierad yogalärare och har sin grund i Hathayogan. Ni träffar Suzanne på söndagar, hathayoga.

Suzanne: Yogan har varit en del av mitt liv i över tio år och jag är tacksam för att få möjlighet att dela med mig av allt som yogans värld har att erbjuda. Guidar gärna lugna, stilla klasser såsom mjuk Hathayoga, Yin och Restorative. I balansen mellan Yin – det lugna, mjuka och Yang – det mer dynamiska, aktiva finner vi styrka och mjukhet för både insida och utsida. Min önskan är att skapa en tillåtande atmosfär och bidraga till andra människors hälsa och välmående.

HEATHER TELFORD

Heather Thelford is one of the yoga teachers at Studio Yogaheart. Heather teaches

hatha yoga flow, Therapuetic yoga (private lessons) and facilitates workshops. You

can meet Heather on Mondays at StudioYoga Heart.

Heather has been teaching yoga since 2007 and is certified by Yoga Alliance. Her

approach to teaching combines softness with strength and being grounded in the body

while opening at the heart centre. Her teaching style is informed by Pranayama,

Hatha Yoga, Anusara therapeutics and guided Meditation. Heather explores hatha

yoga with emphasis on anchoring the mind into the physical body and encouraging a

sense of elemental flow and breath rather than muscular intention.

She believes every being needs nurturing and encourages each student to respond

naturally within their own limits. She has been working in movement, health and

wellbeing for over 10 years and has a background in dance which has informed her

practice.S..H.e. h.ShaHer current practices include: Biodynamic Craniosacral Therapy BCST

RCT®, movement therapy, dance, yoga YA 200h, yoga therapy and meditation. She

facilitates classes and workshops in dance, yoga, and work with people with

Parkinson’s disease.

 

HELEN JANSSON

Helen är certifierad E-RYT200 RYT500 yogalärare samt diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare. Basen för Yoga Alliance certifieringen finns i;

a. ISHTA yoga med bl.a. Alan Finger, Sarah Platt-Finger, Ulrica Norberg och min mentor Katrina Repka samt Yoga Nidra & the Chakras med Mona Anand

b. Yin yoga och Traditionell Kinesisk Medicin med bl.a. Magdalena Mecweld och Janna Särman

c. Virya yoga och ayurvedisk inriktning med bl.a. Josephine Selander, Megan Davis och Peter Ljungsberg

Basen för Hälsorådgivare finns främst i Human Health med Hasse Bengtsson

Sedan tidigare även en fil.kand. i Kommunikation vid Örebro Universitet samt i Strategi, Filosofi & Internetmarknadsföring vid Lesley och Harvard University i Boston.

 

Vem är Helen:

Livet erbjuder så mycket; både underbara möten och glädje, men också utmaningar av olika slag. Med en helhetssyn där alla delar av livet är lika viktiga, försöker jag vara mitt bästa jag. Min motivation är att hitta lösningar på, och även supportera andra genom, befintliga hinder eller obruten mark med hjälp av verktygen yoga, ayurveda och strategisk kommunikation för balans i kropp och själ, för miljö och omgivning.

När jag undervisar i yinyoga, hathayoga och meditation, eller ger personlig träning och hälsokonsultation, så är min ambition att erbjuda en öppen atmosfär, där du kan möta dig själv precis där du är den dagen. Det finns alltid alternativ till rörelser och positioner, kost och rutiner, inga är bättre eller sämre, bara olika, för att kunna passa olika behov. Det är yogan som ska supportera dig, inte du som ska passa in. Det är så jag också försöker ta mig genom livet; det är olika olika dagar, olika olika kroppar; så var lite snäll mot dig själv och se möjligheterna.

 

Vad betyder yogan för Helen:

Att leva, träna, äta, sova, jobba, göra och bara vara. Att verkligen känna, och använda, glädje, sorg, ilska, nyfikenhet, trötthet, energi och lugn. Att sanningsenligt kunna se mig själv lika viktig som andra, inte mer, inte mindre, utan lika viktig. Att inse att det är då som jag också kan vara där för andra. I systervetenskaperna yoga och ayurveda fann jag mina verktyg för just det och mer.

Det är inte alltid enkelt eller finns en enda lösning som är konstant då allt är föränderligt, men att se helheten, leva medvetet och vara snäll mot sig själv, och andra, ger en mycket bra bas. Min ambition är att kunna dela med mig av de verktyg jag har fått av mina lärare. Att kunna föra vidare metoder för att skapa utrymme för allt det som du redan har inom dig i kropp, sinne och hjärta. Att du också ska kunna ta dig an dagen med inre lugn, glädje och inspiration.

 

Yinyoga och våra chakra

I lugn yinyogaklass kopplas positionerna vi landar in i med de möjligheter som bor i oss alla. Det är allt från trygghet, lugn och överflöd till mod, kärlek och inspiration. Varmt välkommen

 

YINYOGA – fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande där man stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt mindfulness. Inga ytterlägen, ingen stretch eller drag, utan avslappning och låter kroppen vara. På så sätt kommer man djupare in, så kallad passiv stretch

 

CHAKRA – inom yogafilosofin ser man på kropp, sinne och själ som en helhet. I den tanken inkluderar man sju chakra som är placerade längs med ryggraden upp till toppen av hjässan. Dessa symboliserar energiflöden som kopplas till en mängd olika saker, t.ex. områden på och i kroppen, nervsystemet, färger, former, mentala och känslomässiga egenskaper. Genom att fokusera på dessa kan vi uppnå större balans

 

 

 

Studio Yogaheart

Richertsgatan 8

412 60 GÖTEBORG

 

info@studioyogaheart.se

© Studio Yogaheart